ΕΥΚΟΛΟ ΨΩΜΑΚΙ ΓΑΣΤΡΑΣ

 Ένα υπέροχο μυρωδάτο και κριτσανιστο ψωμάκι που ψήνεται στη γάστρα σας ετοιμασα για αυτό το Σαββατοκύριακο για να περιποιηθειτε τους αγαπημένους σας.



Υλικα:
340γρ.νερο χλιαρό 
1κγλ. Ζάχαρη 
1 φακελάκι ξηρή μαγιά 
500γρ. Αλευρι κίτρινο 
η 350γρ.κιτρινο και 150γρ.γ.ο.χ.
1κ.σ. ελαιόλαδο
1κγλ. Αλάτι






Διαδικασία:
Ετοιμάζουμε από βράδυς το ζυμάρι μας.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μαγιά,τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Σ αυτή τη φάση η ζύμη μας ειναι αρκετά υγρή.σκεπάζουμε πολύ καλά με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες να φουσκώσει και να ωριμάσει η ζύμη.
Έπειτα βάζουμε τη γάστρα να πυρωσει στους 240° για μισή ώρα.εμεις βγάζουμε τη ζυμη και τη ζυμώνουμε με 1κ.σ. αλευρι η και λίγο παραπάνω αν χρειάζεται μέχρι να στεγνώσει.
Βαζουμε μέσα στη γάστρα και ψήνουμε στον αέρα για 45 λεπτά στους 220 °.επειτα ανοίγουμε τη γάστρα και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.
Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσει λίγο και απολαμβάνουμε!



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο