ΚΕΙΚ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΡΟΔΙΟΥ

 


 
Αυτό το κεικ πρέπει να το δοκιμάσεις!!!θα το λατρέψουν όλοι και είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που θα το φτιάχνεις συνέχεια!!!

Υλικά:
1 κούπα φρέσκο βούτυρο 
1 κούπα αλευρι γ.ο.χ.
2/3 κούπα ζάχαρη 
3 αυγά 
2κ.γλ. baking powder 
Μια πρέζα αλάτι 
1κγλ. Βανίλια 
Χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι η Ε μικρά
Χυμό κ ξυσμα 1 λεμονιού 
1/3 κούπα φρέσκο γάλα (Ίσως και λιγότερο ανάλογα πόσο ζουμερά είναι τα εσπεριδοειδή)
2κ.σ. λευκό αμυγδαλοβουτυρο. 

Για το γλασο 
Χυμό ροδιού και ζάχαρη άχνη. 






Διαδικασία:
Όλα τα υλικά μας τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μια μεγάλη μπασινα ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν με ενα συρμα.
Ψήνουμε σε καλά βουτυρωμενο φόρμα για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και προσθέτουμε το υπέροχο γλασο μας.
Η πυκνότητα του εξαρτάται από το γούστο του καθενός γι αυτό και δε σας δίνω αναλογίες.μισο ρόδι και περίπου 200γρ. Άχνη θα βγάλουν ένα γλασο ελαφρώς ρευστό.
Στολίζουμε με ρόδι και σπασμένο φυστικι Αιγίνης.
Καλή απόλαυση!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο