ΝΙΟΚΙ ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ

 Αυτό το πιάτο είναι για δυνατούς!!σκορδατα νιοκι με φρεσκα και αποξηραμένα άγρια μανιτάρια και  σπανακι μέσα σε μια υπέροχα βελούδινη μπεσαμελ και χαβιαρι μαύρου σκόρδου. 




Υλικά:

Μια συσκευασία έτοιμα νιοκι,θα τη βρείτε στα ψυγεία.

25γρ. Άγρια αποξηραμένα μανιτάρια

Μια κούπα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα

Μια κούπα baby  σπανάκι 

1κγλ. Πολτό σκόρδου

2κ.σ. ελαιόλαδο 

2κ.σ. φρέσκο βούτυρο 

1κ.σ. αλευρι γ.ο.χ.

Μισή  κούπα γάλα

Μια κούπα ζωμό από τα μανιτάρια

Μισή κούπα παρμεζάνα τριμμένη

Αλάτι,πιπέρι, φρέσκο θυμάρι.

Χαβιάρι μαύρου σκόρδου προαιρετικά.



Εκτελεση:

Βουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για μισή ώρα.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο με τα φρέσκα μανιτάρια να σοταριστουν ,μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα Ρίχνουμε τα άγρια μανιτάρια και το σκόρδο.αλατοπιπερωνουμε και προσθέτουμε 2 κλαδάκια θυμάρι και το σπανάκι.

Πρόσθετουμε στο τηγάνι το βούτυρο ,μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και μόλις ενσωματωθεί με το βούτυρο προσθέτουμε σε δόσεις το γάλα και το ζωμό αφού πρώτα τον έχουμε στραγγιξει ώστε να απομακρυνθούν τυχόν χώματα η σκουπιδακια.στην ουσία φτιάχνουμε μια μπεσαμελ.

Παράλληλα βράζουμε τα νιοκι μας για 2με 3 λεπτά ίσα ίσα μέχρι να βγουν στην επιφάνεια.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μας μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε λίγη από την παρμεζάνα.

Σερβίρουμε ζεστά και λαχταριστά με τις περλες μαύρου σκόρδου προαιρετικά και λίγη έξτρα παρμεζάνα. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο