FLATBREADS





 Αυτές οι πίτες φτιάχνονται στη στιγμή και είναι τόσο νόστιμες που θα τις φτιάχνετε συνέχεια!!!

Υλικά για 6-8 πιτουλες :
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις η μισο κίτρινο Μισό γ.ο.χ.
2κ.γλ. baking powder 
1/2 κ.γλ. αλάτι 
300γρ. Πρόβειο γιαούρτι χωρίς τη πέτσα η αγελαδινό γιαούρτι.
Για το τέλος θα χρειαστούμε φρέσκο βούτυρο λιωμένο,πολτό σκόρδου και λίγο μαϊντανό η ρίγανη ψιλοκομμένα.

 



Διαδικασία :
Ανακατεύουμε σε μια μπασινα τα στερεά υλικά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ζυμώνουμε μέχρι να εχουνε μια ωραία ζύμη.αφηνουνε να ξεκουραστει και να φουσκώσει ελαφρώς για περίπου μία ώρα.
Έπειτα ξαναζυμωνουμε για πολύ λίγο και χωρίζουμε σε 6 η 8 μπάλες.αναλογα πόσο μεγάλες τις θέλουμε τις πίτες.
Ανοίγουμε κάθε μπάλα σε αλευρωμενο πάγκο με έναν πλαστή και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι που εχουνε ελαφρώς βουτυρωσει.μολις αρχίσουν να βγαίνουν οι φουσκάλες πρέπει να τις γυρίσουμε να ψηθούν και από την άλλη μεριά.οποτε μόλις τις γυρίσουμε αλοιφουμε τη ψημένη μεριά με λιωμενο βούτυρο ,το σκόρδο και το φρέσκο μυρωδικά που επιλέξαμε.
Απλή συνταγή και γρήγορη.τα flatbeards τρώγονται ζεστά και μπορούν να συνοδεύσουν κάθε γεύμα.
Καλή απόλαυση!








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο