GALETTE ΜΕ ΑΓΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

 


Μια υπέροχη φθινοπωρινή galette η αλλιώς τάρτα με αποξηραμένα άγρια μανιτάρια και γλυκοπατατα. Τόσο νόστιμη που δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο!



Υλικα για τη ταρτα:

1μιση κούπα αλευρι κίτρινο

Μισή κούπα βούτυρο 

Μισή κ.γλ. αλάτι

1 αυγο

4-5 κ.σ. κρύο νερό.

Για τη γεμιση:

1 γλυκοπατατα σε φετουλες 

25γρ. Αγρια Μανιτάρια αποξηραμένα,

εγώ χρησιμοποίησα το μιξ με Κανθαρέλλες, μακρολεπιοτα και πορτσινι από την @edodimo_driedfruits

2 μεσσαια κρεμμυδια

2 σκελίδες σκόρδο 

Ελαιόλαδο 

Μια κούπα τριμμένα κιτρινα τυριά 

Φρέσκια ρίγανη, πιπέρι και χοντρο αλατι

Για το αλειμμα 

Μισό αυγό και λίγο μαυροκουκι η σουσαμι 



Διαδικασια:

Ξεκινάμε ζωντανεύοντας τα μανιτάρια.τα βάζουμε για μισή ώρα σε χλιαρό νερό.

Κοβουμε σε ροδέλες τη γλυκοπατατα και το κρεμμύδι και με λίγο ελαιόλαδο ψήνουμε σε ένα σχαροτηγανο.προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε λίγο από το ζωμό των μανιταριών ,το αλάτι, πιπερι και λίγη από τη ρίγανη και βάζουμε για 15 λεπτά στο φούρνο μέχρι να ψηθούν οι γλυκοπατατες.

Όσο αυτά ψήνονται ετοιμάζουμε τη ζυμη μας.ψιχουλιαζουμε τα στερεά υλικά με το βούτυρο Και προσθέτουμε το αυγό και το νερό.βαζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά και έπειτα χωρίζουμε σε 3η 4 μπάλες για να κάνουμε τις τάρτες.ανοιγουμε τη κάθε μπάλα ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί με έναν πλαστη.στρωνουμε τη γεμιση και τα τυριά, κλείνουμε τις άκρες.κανουμε το ίδιο για όλες τις τάρτες μας.αλοιφουμε με αυγο και πασπαλίζουμε με λίγο μαυροκουκι. 

Ψήνουμε στους 170° μέχρι να ροδίσουν.

Ιδανικά σερβίρεται ζεστή. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο