ΡΟΛΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

 Ρολακια κανέλας με γλυκιά κίτρινη κολοκύθα αφράτα και πεντανόστιμα!


Υλικα:

Για τη ζυμη:

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

Μισή κούπα λευκή ζάχαρη

1κουπα γάλα φρέσκο χλιαρό 

1κ.γλ. αλάτι

1κ.σ. κανέλα 

2 μεσσαια αυγά

Μισή κούπα πουρέ γλυκιάς κολοκύθας 

1/3 κούπας φρέσκο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Περίπου 1 κιλό αλευρι γ.ο.χ.

Για τη γέμιση:

Μισή κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 

3/4 κούπας καστανή ζάχαρη

3κ.σ. κανέλα

Λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο 

3/4 κούπας πουρέ κολοκύθας. 

Για τη κρεμα:

Μια κούπα τυρί κρέμα

Μισή κούπα άχνη ζάχαρη 

Λίγη βανίλια 

Κανέλα.



Εκτελεση:
Για να ετοιμάσουμε καταρχήν τον πουρέ κολοκύθας, βράζουμε τη κολοκύθα σε κομμάτια για περίπου 1 ώρα.μολις είναι έτοιμη,τη σουρώνουμε και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει πουρες.κραταμε στην άκρη να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το ζυμαράκι,σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε το γάλα,τη μαγιά και λίγη από τη ζάχαρη.αφηνουμε στην άκρη 5 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικα μας.
Έπειτα προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη,τον πουρέ,ρη κανέλα,τα αυγά και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά κ προσθέτουμε το αλευρι κ το αλάτι  σιγά σιγά. Θα πάρει περίπου 1 κιλό αλευρι,αναλογα την υγρασία του πουρέ. 
Βγάζουμε από το μπολ κ ζυμώνουμε το ζυμαράκι διπλώνοντας το όπως τα τσουρέκια .βάζουμε ξανά στο μπολ κ αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
Έπειτα αλευρωνουμε τον πάγκο και ανοιγουμε με τον πλαστή ένα μεγάλο ορθογώνιο φύλλο περίπου όσο το μέγεθος του μεγάλου ταψιού του φούρνου.
Αλοιφουμε με το βούτυρο όλη την επιφάνεια, έπειτα προσθέτουμε τη καστανή ζάχαρη με ρη κανέλα κ γι μοσχοκάρυδο κ τέλος αλοιφουμε τον πουρέ. Κλείνουμε σε ρολλο  κ κόβουμε σε 12 κομμάτια .βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό κ αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα .ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 170°.
Διαβάζοντας κ ψάχνοντας την τέλεια συνταγή βρήκα ότι βγάζοντας τα ρολακια από το φούρνο 10 λεπτά κ ρίχνοντας μισή κούπα γάλα κ ψηνοντας τα αλλά 25 λεπτα γίνονται ονειρεμένα αφράτα!!!
Ετοιμάζουμε την τυράκια κρέμα κ απλώνουμε όσο είναι ακόμη ζεστά τα  ρολακια. 
Καλή απόλαυση!!!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο