ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Φανταστικά αφράτα ψωμάκια!Για πρωινό,για κολατσιό για βραδινό..για όλες τις ώρες και για όλους!!είναι τόσο αφράτα που θα τα λατρέψετε!
- 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
- 2/3 κούπας αλευρι κίτρινο ,ίσως λίγο παραπάνω
- 1 κούπα γάλα
- 3κ.σ. βούτυρο
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1κ.γλ. ζάχαρη
- 1.κ.γλ. αλάτι
Για τη γεμιση:
- 6 λουκάνικα
- 2κ.σ. κέτσαπ
- 2κσ. Αλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης
- Λίγο αλάτι, πιπέρι,βασιλικό όλα προαιρετικά.
- Λίγο αυγό με γάλα για το τέλος
- Σουσάμι προαιρετικά
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο με χει να λιωσει το βουτυρακι.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με βούτυρο,τη μαγιά και τη ζάχαρη.ανακατευουμε καλά.
- Προσθέτουμε σταδιακα το αλεύρι με το αλάτι μέχρι να φτιάξουμε το ζυμαράκι μας.
- ζυμωνουμε για 2 λεπτά .
- Αλοιφουμε με λίγο ελαιόλαδο ,σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
- Εγώ αυτό που κάνω συνήθως είναι να ανάβω το φούρνο στον αέρα για 5 λεπτά στους 50° Και βάζω εκεί το μπολ σκεπασμένο καλά.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη κέτσαπ με το αλειμμα και λίγο ξερό βασιλικό,πιπέρι και αλάτι.
- Ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τον πλαστή φύλλο πάχους 1 εκατοστό και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 6 κομμάτια.
- Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε ένα λουκάνικο Αφού πρώτα το έχουμε βουτήξει μέσα σε κέτσαπ και αλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης.
- Κλείνουμε τις άκρες πρώτα και μετά το ρολαρουμε ώστε να κλείσει καλά.
- Τοποθετούμε με την ενωση από κατω σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλοιφουμε με το μίγμα αυγού και γάλακτος.
- Προαιρετικά πασπαλίζουμε λίγο σουσαμι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για περίπου μισή ώρα μέχρι να χρυσαφισουν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου