ΑΦΡΑΤΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ

 Φανταστικά αφράτα ψωμάκια!Για πρωινό,για κολατσιό για βραδινό..για όλες τις ώρες και για όλους!!είναι τόσο αφράτα που θα τα λατρέψετε!



Υλικά:

  • 2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ.
  • 2/3 κούπας αλευρι κίτρινο ,ίσως λίγο παραπάνω
  • 1 κούπα γάλα
  • 3κ.σ. βούτυρο
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1κ.γλ. ζάχαρη
  • 1.κ.γλ. αλάτι
Για τη γεμιση:
  • 6 λουκάνικα
  • 2κ.σ. κέτσαπ
  • 2κσ. Αλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης 
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι,βασιλικό όλα προαιρετικά. 

  • Λίγο αυγό με γάλα για το τέλος
  • Σουσάμι προαιρετικά





Εκτέλεση:
  • Ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο με χει να λιωσει το βουτυρακι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα με βούτυρο,τη μαγιά και τη ζάχαρη.ανακατευουμε καλά.
  • Προσθέτουμε σταδιακα το αλεύρι με το αλάτι μέχρι να φτιάξουμε το ζυμαράκι μας.
  • ζυμωνουμε για 2 λεπτά .
  • Αλοιφουμε με λίγο ελαιόλαδο ,σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
  • Εγώ αυτό που κάνω συνήθως είναι να ανάβω το φούρνο στον αέρα για 5 λεπτά στους 50° Και βάζω εκεί το μπολ σκεπασμένο καλά.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας τη κέτσαπ με το αλειμμα και λίγο ξερό βασιλικό,πιπέρι και αλάτι. 
  • Ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες με τον πλαστή φύλλο πάχους 1 εκατοστό και κόβουμε με ένα μαχαίρι σε 6 κομμάτια.
  • Σε κάθε κομμάτι ζύμης βάζουμε ένα λουκάνικο Αφού πρώτα το έχουμε βουτήξει μέσα σε κέτσαπ και αλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης.
  • Κλείνουμε τις άκρες πρώτα και μετά το ρολαρουμε ώστε να κλείσει καλά.
  • Τοποθετούμε με την ενωση από κατω σε ταψί με λαδόκολλα.
  • Αλοιφουμε με το μίγμα αυγού και γάλακτος.
  • Προαιρετικά πασπαλίζουμε λίγο σουσαμι.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° για περίπου μισή ώρα μέχρι να χρυσαφισουν.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο