ΟΣΠΡΙΑΔΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ
Η οσπριάδα είναι ένα μιξ που αποτελείται από διάφορα είδη οσπρίων. Πωλείται έτοιμη για μαγείρεμα και είναι πεντανόστιμη!!!
Υλικά για 4 άτομα:
- 500γρ. Οσπριάδα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 καρότα
- 1κγλ. Σκορδο αποξηραμένο
- 2κγλ. Βεγκετα
- Λίγο πιπέρι προαιρετικά
- 1 κούπα ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. αλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης προαιρετικά
- Μισή κούπα ελαιόλαδο
- 3 φύλλα δάφνης.
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα όσπρια για 12 ώρες
- Βράζουμε τα όσπρια για 10 λεπτά, στραγγίζουμε.
- Σε μια χύτρα τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα εφόσον τα έχουμε ψιλοκόψει.
- Προσθέτουμε τα όσπρια και γυρίζουμε να λαδωθουν καλά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη,το αλειμμα,τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και καλύπτουμε με ζεστό νερό.
- Μολις αρχίσει να κοχλάζει κλείνουμε το καπάκι της χύτρας κ μαγειρεύουμε για 25 λεπτά αφού ανέβει η βαλβίδα σε χαμηλή φωτιά.
- Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα απλά σκεπάζουμε και σιγοβραζουμε το φαγητό μας για περίπου 1ωρα.
- Αφού βράσει στη χύτρα η οσπριάδα ,ανοίγουμε το καπάκι και σιγοβραζουμε μέχρι να χυλώσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου