ΟΣΠΡΙΑΔΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Η οσπριάδα είναι ένα μιξ  που αποτελείται από διάφορα είδη οσπρίων. Πωλείται έτοιμη για μαγείρεμα και είναι πεντανόστιμη!!!


Υλικά για 4 άτομα:
  • 500γρ. Οσπριάδα 
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 2 καρότα 
  • 1κγλ. Σκορδο αποξηραμένο
  • 2κγλ. Βεγκετα
  • Λίγο πιπέρι προαιρετικά 
  • 1 κούπα ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. αλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης προαιρετικά
  • Μισή κούπα ελαιόλαδο 
  • 3 φύλλα δάφνης.

Εκτέλεση:

  • Μουλιάζουμε τα όσπρια για 12 ώρες 
  • Βράζουμε τα όσπρια για 10 λεπτά, στραγγίζουμε.
  • Σε μια χύτρα τσιγαριζουμε το κρεμμύδι και τα καρότα εφόσον τα έχουμε ψιλοκόψει.
  • Προσθέτουμε τα όσπρια και γυρίζουμε να λαδωθουν καλά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τη δάφνη,το αλειμμα,τη ντομάτα, τα μπαχαρικά και καλύπτουμε με ζεστό νερό.
  • Μολις αρχίσει να κοχλάζει κλείνουμε το καπάκι της χύτρας κ μαγειρεύουμε για 25 λεπτά αφού ανέβει η βαλβίδα σε χαμηλή φωτιά.
  • Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χύτρα απλά σκεπάζουμε και σιγοβραζουμε το φαγητό μας για περίπου 1ωρα.
  • Αφού βράσει στη χύτρα η οσπριάδα ,ανοίγουμε το καπάκι και σιγοβραζουμε μέχρι να χυλώσει.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο