ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ ΣΠΑΛΟΜΠΡΙΖΟΛΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

 Για τους λάτρεις της μοσχαρίσιας μπριζόλας.. Τρία είναι τα υλικά για τις πιο μαλακές και ζουμερές μπριζολες... Αλατοπίπερο, βουτυρο και δεντρολίβανο. 


Υλικά :

  • 4 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ. σ. Φρέσκο βούτυρο 
  • 4 κλαδακια φρέσκο δεντρολίβανο



Εκτέλεση:
  • Αφήνουμε μισή ώρα το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα. 
  • Σκουπίζουμε πολυ καλά το κρέας με χαρτί κουζίνας ώστε να μην έχει καθόλου υγρασία. 
  • Αλατοπιπερωνουμε
  • Βάζουμε να κάψει καλά ένα σχαροτηγανο. 
  • Τοποθετούμε τις μπριζόλες στη σχάρα και ψηνουμε από τη μια πλευρά πρωτα. 
  • Μόλις παρει ωραίο χρώμα βάζουμε το βουτυρο και το δεντρολίβανο. 
  • Γυρίζουμε τις μπριζόλες και ψηνουμε και από την άλλη πλευρά. 
  • Σε αυτό το σημείο κατεβαζουμε λίγο τη θερμοκρασία στο 7/9.
  • Το βουτυρο έχει λιώσει και το παίρνουμε με ένα κουτάλι και ρίχνουμε κάνω στις μπριζόλες. Επαναλαμβάνω όσες φορές χρειάζεται ώστε το κρέας να μένει ζουμερο. 
  • Γυρίζουμε τις μπριζόλες και κάνουμε την ίδια διαδικασία. 
  • Δεν θέλουν πολλη ώρα ψήσιμο. Αλλά εξαρτάται και από το πως την προτιμουμε. 
  • Αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστούν πριν τις κόψουμε και τις σερβίρουμε με λίγο χοντρό αλάτι και φρέσκο δεντρολίβανο. 
Ταιριάζουν τέλεια με πράσινη σαλάτα και πουρε πατατας. Όπως όμως και να την συνοδεψετε, καλη απόλαυση!! 





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο