ΠΟΛΥΣΠΟΡΑ ΚΡΙΤΣΙΝΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ

 Σήμερα σας έχω μια συνταγή για σπιτικα κριτσινακια .απλη συνταγή και πολύ γρήγορη.



Υλικα:

  • 1 κούπα αλεύρι ολικής 
  • 1 κούπα αλεύρι 
  • Μισή κούπα ηλιέλαιο 
  • 1/3 κούπα νερο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη καστανή 
  • Μισό κ.γλ. αλάτι.
  • Σποράκια διάφορα,σουσαμι,μαυροκουκι,παπαρουνοσπορο. 
  • Λίγο νερό σε ένα μπολ


Εκτέλεση:

  • Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από τα σποράκια.
  • Ανοίγουμε με τον πλαστή φύλλο πάχους λιγότερο από 1 εκατοστό και κόβουμε σε λωρίδες ίδιου πάχους.το ποσό μακριά θα τα φτιάξουμε είναι στο χερι μας .Εγώ τα εκοψα στη μέση και τα έφτιαξα περίπου 12 εκατοστά ετσι μου βγηκαν 25 κριτσινακια.
  • Το κάθε μπαστουνακι το στρογγυλευουμε λιγο στις ακρες ,το βουτάμε σε λίγο νεράκι και μετά μέσα στα σποράκια. 
  • Τοποθετούμε σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 15 λεπτά και στους 150° για ακόμη 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί.
Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ποιοτικό αλευρι ώστε να βγουν πραγματικά πολύ νόστιμα τα κριτσινακια σας.εγω χρησιμοποίησα αλευρι ολικης και γ.ο.χ. Λημνου Σταματερης.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο