ΒΕΛΟΥΤΕ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ

 Ιδανική σούπα για τις πρώτες κρύες ημέρες του φθινοπώρου και γιατί όχι και του χειμώνα.. βελουτέ σούπα μπρόκολο σερβιρισμένη με σπιτικά κρουτον και τσιλι πιπεριά.



Υλικα για 2 μερίδες:
1 μεγάλο μπρόκολο 
1  πατάτα 
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο  
1 κούπα ζωμό λαχανικών η κοτόπουλου 
1 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης
Τσιλι πιπεριά προαιρετικά
Αλάτι,πιπέρι προαιρετικα
Λεμονοθυμαρο φρέσκο 

Για τα κρουτον:
2 φέτες ψωμί χωριάτικο η του τοστ
2κ.σ. ελαιόλαδο 
Αλάτι και θυμάρι αποξηραμένο.



Εκτελεση:
Τσιγγαριζουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι χοντροκομμένο,τη πατάτα σε κυβάκια και το μπρόκολο σε τουφακια  μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα.προσθετουμε το ζωμό και σιγοβραζουμε με σκεπασμένο το καπάκι ελαφρώς για περίπου 15 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να τσιμπιουνται με το πιρουνι τα λαχανικά μας και να έχει εξατμιστεί ο περισσότερος ζωμος.
Όπως είναι ζεστά τα λαχανικά τα λιώνουμε σε ενα μπλεντερ ώστε να γίνει βελουτέ προσθέτουμε τα 2/3 της κρέμας και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται άλλο αλάτι. Κρατάμε την υπόλοιπη κρέμα για το σερβίρισμα.

Για να φτιάξουμε τα σπιτικά κρουτον κόβουμε το ψωμί χωρίς την κόρα σε κυβάκια και βαζθυεν σε ένα τηγανακι αντικολλητικό με το ελαιόλαδο το κάτι και το θυμάρι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με λίγη κρέμα γάλακτος,τα κρουτον και τσιλι ημιαποξηραμενο ψιλοκομμένο και φρέσκο λεμονοθυμαρο.






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο