ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ
Ένα νόστιμο φαγακι θα σας παρουσιάσω σήμερα που θα γλυφετε τα δάκτυλα σας!!!
- 300γρ. Κριθαράκι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 κιλό χταποδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/3 κούπα ελαιόλαδο
- 2-3 φύλλα δάφνης
- Μισή κούπα τριμμένη ντομάτα
- 3κ.σ. αλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης tradifresh
- 2κ.γλ. βεγκετα
- Λίγο πιπέρι
- Φρέσκια ρίγανη
- Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε με μισή κούπα νεράκι και 2κ.σ. λευκό ξύδι σε μια κατσαρόλα να σιγοβράζει για 30 λεπτά.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαριζουμε το κρεμμύδι ,μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και το κριθαράκι.γυρναμε αρκετές φορές μέχρι να λαδωθει καλά το κριθαράκι.
- Κόβουμε σε μπουκιτσες το χταπόδι και το προσθέτουμε στο κριθαράκι.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα,το αλειμμα, τα μπαχαρικά μας.
- Μεταφέρουμε στο πήλινο και προσθέτουμε νερό περίπου 3 κούπες. Θέλουμε να σκεπάζει το κριθαράκι και λιγο παραπανω.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ρουφήξει το νερό.εαν χρειαστεί θα προσθέσουμε λιγο ακόμη νερο.
- Σερβίρεται ζεστό.
Καλή απόλαυση!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου