ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΑΚΙ ΣΤΟ ΠΗΛΙΝΟ

 Ένα νόστιμο φαγακι θα σας παρουσιάσω σήμερα  που θα γλυφετε τα δάκτυλα σας!!!


Υλικα για 4 μερίδες:
  • 300γρ. Κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κιλό χταποδι 
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1/3 κούπα ελαιόλαδο 
  • 2-3 φύλλα δάφνης 
  • Μισή κούπα τριμμένη ντομάτα
  • 3κ.σ. αλειμμα πιπεριάς Φλωρίνης tradifresh 
  • 2κ.γλ. βεγκετα
  • Λίγο πιπέρι
  • Φρέσκια ρίγανη




Εκτελεση:
  • Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε με μισή κούπα νεράκι και 2κ.σ. λευκό ξύδι σε μια κατσαρόλα να σιγοβράζει για 30 λεπτά.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι τσιγαριζουμε το κρεμμύδι ,μόλις πάρει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και το κριθαράκι.γυρναμε αρκετές φορές μέχρι να λαδωθει καλά το κριθαράκι.
  • Κόβουμε σε μπουκιτσες το χταπόδι και το προσθέτουμε στο κριθαράκι.
  • Ρίχνουμε τη ντομάτα,το αλειμμα, τα μπαχαρικά μας.
  • Μεταφέρουμε στο πήλινο και προσθέτουμε νερό περίπου 3 κούπες. Θέλουμε να σκεπάζει το κριθαράκι και λιγο παραπανω.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ρουφήξει το νερό.εαν χρειαστεί θα προσθέσουμε λιγο ακόμη νερο.
  • Σερβίρεται ζεστό.
Καλή απόλαυση!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο