RED VELVET CUPCAKES ΜΕ ΠΑΝΤΖΑΡΙ

 Το red velvet cake έχει πολλους φαν και σίγουρα και εγώ είμαι μέσα σ αυτους! Σ αυτη τη συνταγή σας τα παρουσιάζω με έναν πιο ρουστικ αέρα που νομίζω θα σας αρέσει πολυ




Υλικά:
1 παντζάρι ψητό η βρασμένο
1/4  κουπας αριανι/ξινογαλο
1/4 κουπας λιωμενο βούτυρο ή ηλιέλαιο
2 αυγά
Μισή κουπα ζάχαρη
1 και 1/4 μιας κουπας αλευρι γ. ο. χ. 
1 κ. γλ. Κακάο σκόνη αγλυκο
1 κ. γλ. Μπέικιν παουντερ
Μισό κ. γλ. Αλάτι
Μισό κ. γλ. Σόδα

Για το frosting:
100γρ. Τυρί κρέμα
3κ.σ. βουτυρο 
150γρ. Άχνη ζάχαρη
Μισό κ. γλ. Εκχύλισμα βανίλιας




Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ το παντζάρι και το πολτοποιουμε. 
Προσθέτουμε το ξινόγαλα. 
Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα συρμα τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθετουμε το βουτυρο η το ηλιέλαιο. 
Προσθετουμε και το μίγμα, του μπλέντερ κ ανακατευουμε μέχρι να ομογενοποιηθει το μίγμα στο μπολ. Σ αυτη τη φάση μπορουμε να προσθέσουμε και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο για να βγουν ακόμη πιο έντονα σε χρωμα τα cupcakes. 
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινιζουμε τα στερεά υλικά όλα μαζί και τα προσθετουμε στο πρωτο μπολ.
 Ανακατευουμε απαλα και μοιράζουμε σε βουτυρωμενες θήκες για muffins. 
Βγαίνουν  περιπου 10 τμχ ανάλογα το μέγεθος. 
Ψηνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμενο φουρνο στους 170°.
Τσεκάρουμε με μια οδοντογλυφίδα η ένα μαχαίρι και εφόσον τα βγάλουμε τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά. 

Για το frosting  θέλουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 2 ώρες. 
Ανακατευουμε έντονα μέχρι να, εχουμεθα ωραία απαλη και ομοιόμορφη κρέμα. 
Παγωνουμε για 2 ώρες και επειτα απλώνουμε με ένα κορνε. 

Καλή απόλαυση!!! 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο