ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

 Αυτοί οι κουραμπιέδες είναι φανταστικοί!! Βουτυρένιοι που λιώνουν στο στόμα! Πρέπει να τους δοκιμάσεις!! 


Υλικά:

  • 300γρ. Φρέσκο Βούτυρο
  • 80γρ. Ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 600γρ. Αλεύρι γ.ο.χ
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1 σφηνάκι κονιάκ προαιρετικά
  • 100γρ. Αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο
  • Άχνη για το  τέλος



Εκτέλεση:

Το μυστικό στους κουραμπιέδες είναι το καλό χτύπημα του βουτύρου με τη ζάχαρη για τουλάχιστον 15 λεπτά στο μίξερ. Όποτε ξεκινάμε μ αυτό . 

Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια. 

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder και το ρίχνουμε κ αυτό. 

Σπάμε ελαφρώς το φιλέ σε ένα μπλέντερ κ το προσθέτουμε και αυτό. 

Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 5 λεπτά. 

Αυτή η δόση βγάζει περίπου 40 κουραμπιέδες μικρούς. 

Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια, λίγο μικρότερα από μέγεθος καρυδιού και πατάμε στο κέντρο με το δάκτυλο μας. 

Αφήνουμε λίγο κενό ανάμεσα τους στο ταψί γτ φουσκώνουν. 

Ψήνουμε στους 170° για περίπου 20 λεπτά. 

Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς κ τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 



Καλή απόλαυση και καλές γιορτές! 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο