GALETTE ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ CHUTNEY ΡΟΔΙ ΚΑΙ ΜΗΛΟ

 Η galette είναι στην ουσία μια τάρτα, μια ανοιχτή πίτα, με τραγανό φύλλο και ότι γέμιση τραβάει η όρεξη σας! 

Εγώ σήμερα θα σας δείξω μία εκπληκτική galette με γέμιση κοτόπουλο και γλυκοξινο chutney  ρόδι και μήλο από την εταιρεία ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ. Ιδανική να σταθεί στο γιορτινό μας τραπέζι και να κλέψει τις εντυπώσεις!! 



Υλικά για την τάρτα:

  • 100γρ.Φρέσκο Βούτυρο
  • 350γρ. αλεύρι κίτρινο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 5-6 κ.σ. κρύο νερό


Υλικά για τη γέμιση:

  • 250γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 100γρ. μπέικον
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 1 κ.γλ.  πολτό σκόρδου
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 200γρ. Τριμμένα τυράκια
  • 2 κλαράκια φρέσκια δενδρολίβανο
  • 4 κ.σ. chutney ρόδι και μήλο ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 αυγο για το αλειμμα της τάρτας.



Εκτέλεση:


Ετοιμάζουμε αρχικά τη ζύμη για την τάρτα. 

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο σε κύβους, το αλεύρι και το αλάτι. Ψιχουλιάζουμε το μίγμα μας, τρίβοντας το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι να μοιάζει με βρεγμένη άμμο. 

Προσθέτουμε το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και λίγο λίγο το νερό μέχρι να έχουμε μια συμπαγή ζύμη. 

Τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση της τάρτας. 

Για τη γέμιση:

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις σε αλατισμένο νερό. 

Μόλις είναι έτοιμες, τις ξεφλουδίζουμε και τις αφηνουμε για λίγο στην άκρη. 

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιολαδο. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε τις πατάτες ψιλοκομμένες κ πιεζουμε με μια πρέσσα να λιώσουν. 

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο. 

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το κοτόπουλο και το μπέικον αφου τα έχουμε ψιλοκοψει.εκει θα προσθέσουμε λίγο απο το δενδρολίβανο. 

Μόλις πάρουν χρώμα, δε θέλουμε να ξεροψηθούν , προσθέτουμε το chutney και ανακατεύουμε καλά. 

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μέρη για να κάνουμε 4 ατομικές galette. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε μια μεγάλη τάρτα απλά θα χρειαστεί παραπάνω ώρα ψήσιμο. 

Ανοίγουμε το κάθε μέρος ζύμης ανάμεσα σε δυο φύλλα λαδόκολλας περιπου 15 εκ. με έναν πλάστη. Βάζουμε τη γέμιση αφήνοντας κενό στις άκρες ώστε να μπορούμε να τις γυρίσουμε. 

Πρώτα στρώνουμε τον πουρέ πατάτας και ακριβώς από πάνω το μίγμα με το κοτόπουλο. 




Τοποθετούμε τριμμένα τυράκια σε διάφορα σημεία, μη σκεπάσουμε όμως όλη τη γέμιση. 




Κλείνουμε τις άκρες και αλείφουμε με λίγο αυγό ελαφρώς χτυπημένο. Μπορούμε να το παραλείψουμε αυτό το σημείο. 

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις άλλες τρεις τάρτες. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 30 λεπτά. 

Καλή απόλαυση!!! 


Μπορείτε να βρείτε το γλυκοξινο chutney με ροδι και μήλο που χρησιμοποίησα αλλά και όλα τα προϊόντα της εταιρείας ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ  εδώ:

  https://www.ode.global/el/shop/




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο