ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

 Ένα υπέροχο πέστο, εύκολο και γρήγορο που γίνεται στο λεπτό!Πέστο παντζαριού με καρύδια πεκάν και blue  cheese αγκαλιάζουν τις παπαρδέλες αρμονικά και πολυ ισορροπημένα. 


Υλικά:

  •  500γρ. Ζυμαρικά της επιλογής σας, εγώ χρησιμοποίησα παπαρδέλες
Για το πέστο:
  • 4-5 παντζαρια βρασμένα
  • 3 κ.σ. καρύδια πεκάν
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. πουδρα λεμονιού
  • Χοντρό αλάτι
  • Πιπέρι φρέσκο τριμμένο
Για το σερβίρισμα:
  • Blue cheese
  • Άγρια ρόκα


Εκτέλεση:
Σε ένα δυνατό πολυκόφτη, εγώ χρησιμοποίησα τον πολυκόφτη ΜΙΧ wood της ελληνικής εταιρείας GRUPPE για ακόμη μια φορά, βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα. 
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι κ πιπέρι. 



Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας κ μόλις είναι έτοιμα αναμιγνύουμε με το πέστο. 

Σερβίρουμε με blue cheese  και ιδανικά λίγη άγρια ρόκα. 

Καλή απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!! 



Ο πολυκόφτης που χρησιμοποίησα αλλά και όλα τα προϊόντα της εταιρείας GRUPPE θα τα βρείτε εδώ:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο