ΑΛΜΥΡΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Αυτά τα ρολάκια είναι μία εκπληκτική ζύμη, αφράτη και πεντανόστιμη!!! Τα έχω γεμίσει με μασκαρπόνε, ζαμπόν και τυράκια κ ελαφρώς αρωματίσει με λίγο θυμάρι που μου αρέσει πολυ. 

Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 600γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 250μλ χλιαρό γάλα
  • 1 αυγό 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Για τη γέμιση:
  • 8 φέτες ζαμπόν η οποιοδήποτε αλλαντικό της επιλογής σας. 
  • 2 κουπες τυράκια τριμμένα
  • 6 φέτες γκούντα
  • 100 γρ. μασκαρπόνε
  • Λίγο θυμάρι φρέσκο
Για το άλειμμα στο τέλος λίγο αυγό προαιρετικά


Εκτέλεση:

Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας, διαλύοντας τη μαγιά στο γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης εκτός του βουτύρου και ζυμώνουμε με το γάντζο στο μίξερ μέχρι το ζυμαράκι μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα περίπου δηλ. 6-7 λεπτά. 

Προσθέτουμε το βούτυρο κ συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό το ζύμωμα. 

Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο μπολ και κλείνουμε καλά με μεμβράνη, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί. 

Μόλις είναι έτοιμο το ξεφουσκώνουμε και το ζυμώνουμε με πολύ λίγο αλεύρι. 

Ανοίγουμε με τον πλάστη σε ορθογώνιο σχήμα. 

Απλώνουμε το τυρί κρέμα, το θυμάρι, γκούντα, το ζαμπόν και τέλος τα υπόλοιπα τυράκια. 

Κλείνουμε σε ρολό και κόβουμε σε κομμάτια. 

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, με κενό μεταξύ τους και αφήνουμε να ξανά φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. 



Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  170° μέχρι να χρυσαφίσουν δηλαδή περίπου 30 λεπτά. 

Καλή απόλαυση!!! 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο