ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΕ ΠΟΥΓΚΑΚΙ ΜΕ CHUTNEY ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

 Ένα φανταστικό χειμωνιάτικο φαγακι θα σας δείξω σήμερα. Μοιάζει πολυ με το γνωστό εξοχικο με χοιρινό κρέας στη λαδόκολλα αλλά έχω κάνει μια παραλλαγή που θα σας ενθουσιάσει!! Ζουμερό κρεάτακι στο πουγκί με chutney πορτοκάλι και μπαχαρικά!!Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! 


Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό κρέας, θα σας πρότεινα σπάλα, κομμένο σε μερίδες
  • 4 κ.σ. chutney πορτοκάλι "mamellada"
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες
  • 1 σελινόριζα μεγάλη σε κυβάκια
  • 200γρ. Γραβιέρα της επιλογής σας σε κυβάκια
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα μαρινάρουμε το κρέας με το chutney, το ελαιόλαδο και το θυμάρι για τουλάχιστον δυο ώρες. Θα μπορούσαμε να ετοιμάσουμε και από το προηγούμενο βράδυ το μαρινάρισμα. 

Ρίχνουμε τα λαχανικά μας και το τυράκι, ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι. Προσοχή με το αλάτι, λόγω της γραβιέρας μη βγει πολυ αλμυρό το φαγητό μας. 

Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνα κομμάτια. Θα κάνουμε 4 πουγκάκια αλλά θα χρησιμοποιήσουμε 2 κομμάτια λαδόκολλας για το καθένα ώστε να μην έχουμε απώλειες. 




Μοιράζουμε σε 4 μέρη. Κλείνουμε πολύ καλά με σπάγκο για ψήσιμο. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° για 2 ώρες, ίσως και λίγο περισσότερο ανάλογα το φουρνο μας. 

Γίνεται λουκούμι το κρέας. Πολύ τρυφερό και ζουμερό. Οι αναλογίες που σας δίνω είναι οι ιδανικές για να έχει μια ισορροπημένη γεύση, δοκιμάστε το! 




Καλή απόλαυση!!! 

Το chutney πορτοκάλι που χρησιμοποίησα σε αυτή τη συνταγή καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας MAMELLADA μπορείτε να τα βρείτε εδώ:






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο