BANANA ROLLS ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΚΡΕΜΑ ALMOND SISINNI

 Αυτά τα ρολάκια θα τα λατρέψετε!!! Είναι νηστίσιμα,χωρίς βούτυρο και αυγά,γεμισμένα με κρέμα αμυγδάλου Sisinni και πραλινα bitter Sisinni της εταιρείας Rito's Food και πουρέ μπανάνας. Θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! 


Υλικά:

Για τη ζύμη:

  • 180 μλ. γάλα αμυγδάλου
  • 80 γρ. ζάχαρη καστανή(σχετικά άγλυκη ζυμη, αν θέλουμε πιο γλυκιά ζύμη προσθέτουμε παραπάνω ζάχαρη) 
  • 25 γρ. νωπή μαγιά
  • 1/2 φλ. ηλιέλαιο
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 700 γρ. αλεύρι για τσουρέκια και λίγο για το άνοιγμα της ζύμης. 
  • 100 γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
Για τη γέμιση:
  • 4 κ.σ. πραλίνα bitter Sisinni
  • 6-7 κ.σ. κρέμα αμυγδάλου Sisinni
  • 2 μεσσαίου μεγέθους μπανάνες
  • 1 κ.γλ. κανέλα

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα προσθέτοντας λίγη από τη ζάχαρη της συνταγής, περίπου 1 κ.σ.
Αφήνουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για περίπου 10 λεπτά. 

Αναμιγνύουμε τα στερεά υλικά σε μπολ, το αλεύρι, τη πούδρα αμυγδάλου και το αλάτι. 

Στο μπολ με τη μαγιά προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το ηλιέλαιο,τη βανίλια και τα στερεά υλικά. 
Ανακατεύουμε και ζυμωνουμε απαλά. Κάνουμε διπλώματα μέχρι να έχουμε μια απαλή ζύμη. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ακόμη αλεύρι τόσο ώστε να ζυμωνεται πιο εύκολα.



Μεταφέρουμε σε μπολ που έχουμε λαδώσει πριν, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει η ζυμη μας για 2 ώρες σε ζεστό μέρος. 

Λιώνουμε με ένα πιρούνι τις μπανάνες και προσθέτουμε λίγη κανέλα. 

Παίρνουμε τη ζύμη που έχει διπλασιαστεί σε όγκο και την ξεφουσκώνουμε. Τη διπλωνουμε 3-4 φορές. 
 
Έπειτα αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα με τον πλάστη. 

Απλώνουμε στο 1/3 της επιφάνειας τη πραλίνα bitter και στο υπόλοιπο 2/3 τη κρέμα αμυγδάλου. 
Έπειτα απλώνουμε τη λιωμένη μπανάνα. 

Κάνουμε ρολό τη ζύμη ξεκινώντας να διπλώνουμε από τη μεριά που απλώσαμε τη bitter πραλίνα. 

Κόβουμε σε κομμάτια. Βγαίνουν 9 μεγάλα ρολά. 

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα με κενό μεταξυ του κάθε ρολού και αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου 35-40 λεπτά. 

Τρώγονται ζεστά και αχνιστά με λίγη κρέμα almond !!! 

Καλη απόλαυση❤


Την αμυγδαλόκρεμα almond Sisinni  και τη πραλινα bitter Sisinni της εταιρείας Rito's food ,καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας ,μπορείτε να τα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο