ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΡΟΔΟΖΑΧΑΡΗ

 Αυτά τα μπισκότα είναι πολύ εύκολα, γρήγορα και κλασική συνταγή.

Φτιάξτε τα μαζί με τα παιδάκια  σας και θα περάσουν υπέροχα στην κουζίνα!! 


Υλικά:

  • 120 γρ. φρέσκο βούτυρο 
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. εκχυλίσμα βανίλιας
Για το γλάσο λεμονιού:
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 50-60 γρ. ζάχαρη άχνη
Ροδοζάχαρη και ροδοπέταλα για το στόλισμα. 


Εκτέλεση:

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και μετά με ένα μίξερ χτυπάμε με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να έχουμε μια κρέμα. 

Προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό, το αλάτι και το αλεύρι. 

Ανακατεύουμε τόσο όσο να ενωθούν τα υλικά και φτιάχνουμε μια μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά. 

Έπειτα ανοίγουμε πάνω σε λαδόκολλα με τον πλάστη και κόβουμε με το κουπάτ. 


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 12-15 λεπτά ανάλογα πόσο παχιά τα έχουμε κάνει τα μπισκότα μας. 

Αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα πολύ καλά και ετοιμάζουμε το γλάσο. 

Ανακατεύουμε τα υλικά ώστε να έχουμε ένα γλάσο που να στέκεται, χωρίς όμως να είναι πολυ παχύρευστο ή το αντίθετο. Μπορούμε να προσθέσουμε παραπάνω χυμό η ζάχαρη μέχρι να το φέρουμε στα μέτρα μας. 

Ρίχνουμε λίγο από το γλάσο πάνω σε κάθε μπισκότο και πασπαλίζουμε με τη ροδοζάχαρη και τα ροδοπέταλα. 

Καλή επιτυχία ❤


  Η ροδοζάχαρη και τα ροδοπέταλα που χρησιμοποίησα για τη συνταγή είναι της εταιρείας "Melir_organics" η οποια καλλιεργεί βιολογικά τριανταφυλλάκια βρώσιμα για χρήση σε τσάι και διακόσμηση γλυκών και αλμυρών.

Παρακάτω θα βρείτε το προφιλ της επιχείρησης στο Instagram όπου μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας. 

https://instagram.com/melir_organics?igshid=t3jkdfwhtfda

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο