ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

 Αγαπημένο, μαμαδίστικο και ότι πρέπει για τα κυριακάτικα μαγειρέματα μας!! Πολυ απλή και κλασική συνταγή που θα αγαπήσετε όλοι!! 

Βασικό μου εργαλείο σ' αυτή τη συνταγή το αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι της αγαπημένης μου ελληνικής εταιρείας GRUPPE. Τηγάνι με μοντέρνο σχεδιασμό και εξαιρετική ποιότητα, με τριπλή αντικολλητική επίστρωση Ελβετικής τεχνολογίας. 

Πάμε να δούμε τη συνταγή. 


Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχάρι,ποντίκι κατά προτίμηση
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 700 γρ. τριμμένη τομάτα
  • 2 μεγάλα καρότα
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1/3 φλ. ελαιολάδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών η απλά σκέτο νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση:

Θωρακίζουμε το κρέας με το ελαιολάδο στο τηγάνι από όλες τις μεριές. 

Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα σε μικρά κομμάτια και τσιγαρίζουμε. 

Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο και εφόσον έχουνε γυαλίσει όλα τα υλικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ντομάτα και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε τόσο ζωμό ή νερό όσο να σκεπάσουμε το κρέας και 2 πόντους περίπου παραπάνω. 
Παίζει μεγάλο ρόλο το μέγεθος της κατσαρόλας ή του τηγανιού που θα χρησιμοποιηθεί. 

Χαμηλώνουμε τη φωτιά ,σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 2μιση με 3 ώρες. 

Ανακατεύουμε απαλά πότε πότε. Δε βιαζόμαστε με το συγκεκριμένο φαγάκι, θέλει το χρόνο του το μοσχαράκι. 


Δοκιμάζουμε το κρέας, είναι έτοιμο όταν λιώνει στο στόμα! 

Αλατίζουμε 5 λεπτά πριν κλείσουμε το μάτι της κουζίνας. 

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας συμφωνα με τις οδηγίες και σερβίρουμε με μπόλικο τυράκι!! 

Καλή απόλαυση!!! 



Το αντικολλητικό τηγάνι με το καπάκι που χρησιμοποίησα αλλά και όλα τα προϊόντα της εταιρείας GRUPPE θα τα βρείτε εδώ:









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο