BROWNIES ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΕΝΟ

 Σε ποιον δεν αρέσουν τα brownies;;Υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο για όλα τα γούστα!!

Εγώ εδώ και αρκετό καιρό κάνω αυτή που θα, σας δείξω που την έχω προσαρμόσει στα δικά μας γούστα και γεύσεις. Είναι τόσο γευστικά και ισορροπημένα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας!! 

Σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα?? 




Υλικά:

  • 200γρ. Φρέσκο βούτυρο
  • 4 μεσαία αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη καρύδας
  • 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 φλ. κακάο  σκόνη άγλυκο
  • 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. "ΑΛΕΥΡΙ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΡΗΣ"
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα σμέουρα
Για την επικάλυψη:
  • Πραλίνα BUONO Sisinni της Rito's food
  • Λιωμενη σοκολάτα υγείας
  • Φρέσκα και αποξηραμένα σμέουρα προαιρετικά. 


Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε με ένα σύρμα σε μια μεγάλη μπασίνα τα αυγά με τις ζάχαρες μέχρι να δούμε ότι έχουν λιώσει. 

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. 

Έπειτα προσθέτουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι,το κακάο και το αλάτι κοσκινισμένα. 

Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα χοντροκομμένη και τα αποξηραμένα σμέουρα. 

Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα. 

Απλώνουμε σε, ένα ταψί με λαδόκολλα. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 25-30 λεπτά. 

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και καλύπτουμε με τη πραλίνα BUONO Sisinni και λίγη λιωμένη σοκολάτα υγείας.



Εάν θέλουμε συμπληρώνουμε με φρέσκα και αποξηραμένα σμέουρα. 

Εμένα προσωπικά μου αρέσει κρύο αυτό το γλυκάκι οπότε και αποθηκεύω στο ψυγείο και το απολαμβάνουμε παγωμένο. 

Αν δε θέλετε να σφίξει, τότε αποθηκεύστε το εκτός ψυγείου για 2-3 ημέρες χωρίς όμως τα φρέσκα σμέουρα. 

Καλή απόλαυση!!! 



Εαν θέλετε να κάνετε τη συνταγή νηστίσιμη τότε μπορείτε να αντικαταστήσετε το φρέσκο βούτυρο με μαργαρίνη και τα αυγά με νερό και σπόρους chia. Λειτουργούν εξίσου καλά στη συνταγή. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο