BURGER ME ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΒΒQ SAUCE

 Μια διαφορετική εκδοχή για burger με μπριζολάκια χοιρινά γλασαρισμένα με BBQ sauce από την εταιρεία "Παραδοσιακά προϊόντα Λαγκαδά".Πολύ τρυφερό κρεατάκι ανάμεσα σε αφράτο ψωμάκι ολικής. 


Υλικά:

Για το κρέας:

  • 300γρ. Χοιρινό λαιμό σε μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο
  • 4-5  κ.σ. BBQ sauce  " Παραδοσιακά προϊόντα Λαγκαδά "
  • Φρέσκο θυμάρι και δενδρολίβανο.
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
Για το burger:
  • 4 στρογγυλά  ψωμάκια 
  • Μαρούλι και άγρια ρόκα
  • 4 κ.σ. τυρί κρέμα
  • 4 κ.σ. κέτσαπ "Παραδοσιακά προϊόντα Λαγκαδά "
  • 4 κ.σ. BBQ sauce  " Παραδοσιακά προϊόντα Λαγκαδά "
  • 4 αυγά μάτια
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. chilli strings  προαιρετικά


Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κρέας με τα υλικά για τη μαρινάδα του εκτός από το αλάτι και το πιπέρι.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. 

Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τα μπριζολάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσει η BBQ sauce. Γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. 

Αφαιρούμε από το φούρνο και αλατοπιπερώνουμε. 


Τα κρατάμε σκεπασμένα και ζεστά μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά για τα burgers. 

Ψήνουμε τα ψωμάκια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να πάρουν λίγο χρώμα. 

Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα και την κέτσαπ και απλώνουμε στο κάτω μέρος, έπειτα βάζουμε το μαρούλι με τη ρόκα. 

Ψιλοκόβουμε το κρέας και μοιράζουμε πάνω στα ψωμάκια. 

Βάζουμε από 1 κ.σ. BBQ sauce πάνω από το κρέας για να ενισχύσουμε κι άλλο τη γεύση του. 

Τηγανίζουμε τα αυγά και τοποθετούμε από ένα σε κάθε burger. 


Αλατοπιπερώνουμε ξανά και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγα chilli strings για έξτρα ενταση. 

Καλή απόλαυση!!! 

Τη barbecue sause και τη ketsup της εταιρείας ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΛΑΓΚΑΔΑ που χρησιμοποίησα για τη συγκεκριμένη συνταγή καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας μπορείτε να τα δείτε στον παρακατω σύνδεσμο:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο