ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ CHUTNEY ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Σήμερα θα σας δείξω έναν εκπληκτικό τρόπο να απολαύσετε τα chutney  σας. Φλογέρες με μοτσαρέλα και chutney καπνιστής πιπεριάς από την εταιρεία "Mamellada".
Ελαφρώς καυτερή γεύση γεμάτη με αρώματα της κόκκινης πιπεριας Φλωρίνης. Έχει γίνει ήδη το αγαπημένο μου! 



Υλικά:
  • 6 φύλλα κρούστας
  • 300 γρ.μοτσατελα κομμένη σε μπαστουνάκια των 50γρ. 
  • 6 κ.γλ. chutney καπνιστή πιπεριά "Mamellada"
  • Λίγο ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το άλειμμα των φύλλων


Εκτέλεση:

Αλείφουμε το φύλλο με το λάδι και το διπλώνουμε στη μέση. 

Βάζουμε στην μια πλευρά και κεντρικά του φύλλου μια κουταλιά του γλυκού από το chutney  και ένα μπαστουνάκι μοτσαρέλα. 

Τυλίγουμε 2-3 φορές και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα. 

Συνεχίζουμε το τύλιγμα και αλείφουμε με λίγο λάδι τις άκρες για να κολλήσουν. 

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. 

Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά μας. 


Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν. 

Υπάρχει ένα μυστικό σ αυτή τη συνταγή που θα σας βοηθήσει να μην βγει το τυρί από το φύλλο. Μόλις τυλίξετε τις φλογέρες βάλτε τες στην κατάψυξη για 1-2 ώρες και μετά ψήστε παγωμένες στο φούρνο. Βοηθάει στο να μη λιώσει πολύ το τυρί κατά το ψήσιμο. Είτε έτσι είτε αλλιώς όμως δοκιμάστε τον συνδυασμό, θα σας αρέσει πολύ !!! 



Καλή απόλαυση!!! 


Το chutney καπνιστή πιπεριά που χρησιμοποίησα σε αυτή τη συνταγή καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας MAMELLADA μπορείτε να τα βρείτε εδώ:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο