ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ CHUTNEY ΚΡΕΜΜΥΔΙ

 Μια φανταστική συνταγή για εναλλακτική τηγανιά για τους λάτρεις των μανιταριών.

Μανιτάρια συνδιασμένα με chutney κρεμμύδι της εταιρείας MAMELLADA. Θα  λατρέψετε αυτόν τον γευστικό συνδιασμό! 


Υλικά:

  • 500γρ.φρέσκα μανιτάρια champignon και Portobellο
    • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες
    • 2  σκελίδες σκόρδο
    • 1 πορτοκαλί πιπεριά
    • 2 κ.σ. chutney κρεμμύδι "MAMELLADA"
    • 1 σφηνάκι κονιάκ
    • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
    • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
    • Αλάτι, πιπέρι



    Εκτέλεση:

    Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα με λίγο χαρτί, κόβουμε τα μικρά μανιτάρια στη μέση, τα λίγο μεγαλύτερα στα 4 και αν χρησιμοποιήσουμε και portobello τα κόβουμε σε χοντρές φετες. 

    Κόβουμε τη πιπεριά σε στικακια. 
    Τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια  και τη πιπεριά και το δεντρολίβανο και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού. 



    Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο.
     Αλατοπιπερώνουμε όσο μας αρέσει. 
    Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κονιάκ. 

    Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το chutney κρεμμυδιού. Ανακατεύουμε, αφαιρούμε το δεντρολίβανο και  σερβίρουμε ζεστό και αχνιστό. 


    Ταιριάζει υπέροχα με πουρέ πατάτας αλλά και πιλάφι. 

    Καλή απόλαυση!!! 



    Το chutney κρεμμύδι που χρησιμοποίησα σε αυτή τη συνταγή καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας MAMELLADA μπορείτε να τα βρείτε εδώ:

    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο