Skillet cookie- βουτυρενιο μπισκότο

 Αυτό το skillet cookie θα το λατρέψετε!! Στην ουσία είναι ένα μεγάλο μαλακό, βουτυρένιο μπισκότο με κακάο,πλούσιο σε γεύση και αρώματα και μαστιχωτό στην υφή.

Bασικό εργαλείο σ αυτή τη συνταγή είναι το αντικολλητικό τηγάνι με την αποσπώμενη λαβή από τη σειρά COOKIN της  ελληνικής εταιρείας GRUPPE. 

 Η ιδέα για αυτό το μπισκότο είναι βασισμένη στην υπέροχη συνταγή ενός αγαπημένου μου σεφ του Τάσου Βλαχιώτη,γνωστός και ως Cookit_by_tasosvlahiotis.

Εχω κάνει τις αλλαγές μου γιατί το ήθελα λίγο πιο μαστιχωτό στην υφή  και χρησιμοποίησα βιολογικό κακάο και tonka beans για ακόμη πιο έντονο άρωμα. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!!! 

Υλικά:

  • 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη 
  • 3 αυγά
  • 350γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 50 γρ.  Bio κακάο άγλυκο
  • 1/2 κ.γλ. baking soda
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1/4 αλάτι
  • Λίγο τριμμένο tonka bean 
  • 150γρ. σταγόνες κουβερτούρα
  • 50 γρ. σταγόνες Λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά. 

Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά εκτός της σοκολάτας και τα προσθέτουμε στο μίγμα με τα αυγά. 


Ανακατεύουμε για πολύ λίγο να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 

Προσθέτουμε τις σταγόνες και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα αυτή τη φορά. 

Βουτυρώνουμε εάν θέλουμε απαλά το τηγάνι μας,δεν χρειάζεται παραπάνω είναι αντικολλητικό με τριπλή επιστρωση.
Απλώνουμε το μίγμα μέσα σ' αυτό και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσει το μίγμα. 

Ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά στους 170°.

Αφαιρούμε το τηγάνι χρησιμοποιώντας τη λαβή και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. 


Ο σεφ προτείνει να το συνοδεύσουμε με παγωτό , οπότε προετοιμαστείτε κατάλληλα!

Καλή απόλαυση!!! 

Την συνταγή του Cookit_by_tasosvlahiotis θα τη βρείτε στο παρακάτω link :

Το τηγάνι που χρησιμοποίησα για αυτή τη συνταγή, καθώς και όλα τα προϊόντα της Gruppe μπορείτε να τα βρείτε στο παρακάτω link:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο