ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ tonka beans

Για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σας ετοίμασα μια τάρτα σοκολάτας αρωματισμένη με Tonka Beans ,ένας καρπός με άρωμα βανίλιας και πικραμύγδαλο που απογειώνει αυτή την γλυκιά πρόταση από το αγαπημένο κατάστημα μπαχαρικών ,και όχι μόνο, "House of spices" ❤

Αρωματική και βελούδινη  κρέμα και τραγανή βάση που θα σας ξετρελάνει σε κάθε κουταλιά!!! 


Για τη ζύμη:

  • 100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 25γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 150γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 50γρ. πούδρα αμυγδάλου
  • 30 γρ. Κακάο ωμό criollo bio
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4-5 κ.σ. κρύο νερό

Για τη κρέμα σοκολάτας γάλακτος:

  • 200γρ. κρέμα γάλακτος
  • 340 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 1/3 κ.γλ. τριμμένο tonka bean
  • 2 αυγά

Για τη γκανάς κακάο:

  • 125 γρ. Βούτυρο
  • 1/2 φλ. ζαχαρούχο γάλα
  • 1/2 φλ. κακάο  ωμό criollo bio
  • 3-4 κ.σ. φρέσκο γάλα

Για το γαρνίρισμα:

  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα, σμεουρα, μυρτιλλα
  • Γκανάς κακάο και κρέμα buono


Εκτέλεση:

Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν κρέμα. 

Ανακατεύουμε καλά τα στερεά υλικά σε ένα μπολ και τα προσθέτουμε στην κρέμα. 

Ρίχνουμε το αυγό και συνεχίζουμε και ανακατεύουμε. 

Τέλος προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε τη ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια. 

Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει η ζύμη μας. 

Βγάζουμε από το ψυγείο και ανοίγουμε με τον πλάστη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες τη ζύμη.
Την τοποθετούμε στην ταρτιέρα αφού πρώτα την έχουμε ελαφρώς βουτυρώσει. 

Κόβουμε ότι περισσεύει στις άκρες και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι στη ζύμη. 

Θα ψήσουμε τη τάρτα μας σε δυο φάσεις. Στην πρώτη φάση θα τοποθετήσουμε μια λαδόκολλα πάνω στη ζύμη και κάποιο βάρος όπως ρύζι η όσπρια και θα ψήσουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°.

Έπειτα θα αφαιρέσουμε το βάρος και τη λαδόκολλα και θα ψήσουμε για ακόμη 15 λεπτά.

Παράλληλα όσο ψήνουμε την τάρτα ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας γάλακτος.  

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος καλά και αφαιρούμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε τη κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. 

Τρίβουμε με τον ψιλό τρίφτη τον καρπό tonka bean και το προσθέτουμε και αυτό στο ζεστό μίγμα. 

Αφήνουμε 5 λεπτά στην άκρη να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. 

Σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.

Μόλις η τάρτα είναι έτοιμη και ψημένη, ρίχνουμε τη κρέμα σοκολάτα και ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο. 

Αφαιρούμε και παγώνουμε για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

Ετοιμάζουμε τη γκανάς κακάο λιώνοντας το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά εκτός φωτιάς πια. Προσθέτουμε το γάλα κ ανακατεύουμε.

Απλώνουμε πάνω στη τάρτα με μια σπάτουλα κ παγώνουμε ξανά.

Αφαιρούμε από τη ταρτιέρα και γαρνίρουμε με λίγη από τη γκανάς που περισσεύει, λίγη κρέμα buono  και φρέσκα κόκκινα φρούτα της επιλογής σας.

Καλή απόλαυση!! ❤


Μπορείτε να βρείτε τα υλικά που χρησιμοποίησα για να φτιάξω αυτή τη τάρτα στο site  της επιχείρησης "House of spices" στο παρακατω link, καθώς και να δείτε όλα τα προϊόντα που διαθέτει για online shopping , εδώ:

https://houseofspices.gr/%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%bf%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-tonka-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b5%ce%bd%cf%84/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο