ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
Αυτή την Τσικνοπέμπτη ετοιμάζουμε ζουμερά κοτοσουβλάκια με πολύχρωμες πιπεριές και ένα ωραίο ντιπ για συνοδεία!
Φυσικά τα σουβλάκια ψήθηκαν στο αντικολλητικό σχαροτήγανο από τη σειρά COOKIN By GRUPPE της ελληνικής εταιρείας GRUPPE.
Δε χρειάζονται πολλά για να έχετε τα πιο νόστιμα κοτοσουβλάκια!!!
Υλικά:
- 1-1,5 κιλό κοτόπουλο, στήθος και μπούτι χωρίς το κόκκαλο, κομμένο σε κυβάκια
- 2-3 πολύχρωμες πιπεριές, εγώ χρησιμοποίησα 1 πράσινη και 1 κόκκινη.
- 3-4 κ.σ. ελαιολάδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Γλυκιά πάπρικα, θυμάρι αποξηραμένο, σκόνη σκόρδου
Για το ντιπ:
- 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλ. ελαιόλαδο
Για τη χωριάτικη σαλάτα με τοματίνια:
- Τοματίνια
- Αγγουράκι
- Κρεμμύδι
- Φέτα
- Πούδρα ελιάς Χαλκιδικής "dosegefsi"
- Αλάτι, ρίγανη
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε το μίγμα για τη μαρινάδα του κοτόπουλου αναμιγνύοντας το ελαιόλαδο, τη παπρικα, το θυμάρι και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μπολ.
Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο σε κυβάκια και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες .
Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια.
Παίρνουμε μικρά ξυλάκια από μπαμπού και βάζουμε ένα κομμάτι στήθος κοτόπουλο, ένα κομμάτι πιπεριά, ένα κομμάτι μπούτι κοτόπουλο, ένα κομμάτι πιπερια. Και ξανά κοτόπουλο μέχρι να γεμίσει το ξυλάκι.
Ψήνουμε σε πολύ καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο από κάθε πλευρά. Την ώρα που ψήνουμε τα σουβλάκια τα αλατοπιπερώνουμε.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το ντιπ αναμιγνύοντας πολύ καλά τα υλικά του.
Ετοιμάζουμε τη χωριάτικη σαλάτα και στο τέλος πασπαλίζουμε με την πούδρα ελιάς.
Κόβουμε ψωμάκι σε φέτες, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αποξηραμένη ρίγανη.
Ψήνουμε στο σχαροτήγανο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!!!
Το σχαροτήγανο με την τριπλή αντικολλητική επίστρωση της σειράς COOKIN που χρησιμοποίησα σ αυτή τη συνταγή καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας GRUPPE μπορείτε να τα βρείτε στο παρακάτω link:
H πουδρα ελιάς που χρησιμοποίησα για τη σαλάτα μου είναι της εταιρείας DOSEGEFSI και στο παρακατω link μπορείτε να βρείτε όλες τις πούδρες που διαθέτει:
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου