ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ CHUTNEY ΡΟΔΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

 Ο σολομός είναι η μεγάλη μου αδυναμία αν συνδυάζεται και με πορτοκάλι δεν υπάρχει περίπτωση να του αντισταθώ!! Αυτή τη φορά τον έχω μαρινάρει στο εξαιρετικό και αγαπημένο μου chutney με ρόδι, λαχανικά και πορτοκάλι της εταιρείας "ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ".

Πιστέψτε με θα σας ενθουσιάσει ο συνδιασμός και θα το καθιερώσετε  αυτό το πιάτο! 


Υλικά:

  • 2 φέτες φρέσκο η κατεψυγμένο φιλέτο σολομού
    • Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.σ. μέλι
    • 4 κ.σ. chutney  ρόδι, λαχανικά και πορτοκάλι "Ωδή στο ρόδι"
    • 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο
    Αλάτι, πιπέρι

    Εκτέλεση:
    Πλένουμε το ψάρι και το σκουπίζουμε καλά με λίγο χαρτί. 

    Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ το chutney, το μέλι, το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο. 

    Βουτάμε το ψάρι μέσα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. 


    Βγάζουμε από το ψυγείο, αφήνουμε για 10 λεπτά να ερθουν σε θερμοκρασία δωματίου,απλωνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλατοπιπερώνουμε όσο μας αρέσει. 

    Κόβουμε αν θέλουμε φετούλες πορτοκάλι για έξτρα γεύση και άρωμα και καλύπτουμε μέρος του ψαριού. 



    Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 200° για περίπου 20-25 λεπτά ανάλογα πόσο μεγάλα είναι τα φιλέτα μας. 

    Σερβίρεται ζεστό, σκέτη γλύκα συνοδεία μίας πράσινης  σαλάτας!! 

    Καλή απόλαυση!!! 



    Μπορείτε να βρείτε το γλυκοξινο chutney με ροδι,λαχανικά και πορτοκάλι που χρησιμοποίησα αλλά και όλα τα προϊόντα της εταιρείας ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ  εδώ:

      https://www.ode.global/el/shop/




    Σχόλια

    Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο