LEMON CAKE ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ
Όλοι αγαπάμε τα cakes ειδικά τα αρωματικά!! Το συγκεκριμένο είναι με άρωμα και γεύση λεμόνι άκρως εθιστικό που θα το λατρέψει και ο πιο δύσπιστος!!!
Χρησιμοποίησα το αγαπημένο μου πια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το "Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης", τόσο φίνο ,χωρίς λευκαντικές ουσίες, που θα το λατρέψετε και εσείς!
Υλικά:
- 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 και 3/4 ζάχαρη
- 4 αυγά
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλια
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- 2 και 3/4 αλευρι για όλες τις χρήσεις ΑΛΕΥΡΙ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΡΗΣ
- 1 και 1/2 κ.γλ. baking powder
- 1/4 κ.γλ. baking soda
- 1/4 κ.γλ. αλάτι
- 1/4 φλ. παπαρουνόσπορο.
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη μπασίνα χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.
Προσθέσουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ έχουμε αναμίξει τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα με τα υγρά.
Ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα κ τέλος προσθέτουμε και το παπαρουνόσπορο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 50 λεπτά η μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαίρι από τη ζύμη.
Αφήνουμε να κρυώσει και αν θέλουμε περιχύνουμε με λίγο γλάσο λεμονιού.
Καλή απόλαυση!!!
Η συνταγή είναι από το επίσημο site της NORDICWARE , της εταιρείας που είναι η φόρμα του cake που χρησιμοποίησα.
Τη φόρμα μπορείτε να τη βρείτε στο ΚΥΛΙΚΕΙΟΝ στο link :
Το ΑΛΕΥΡΙ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΡΗΣ που χρησιμοποίησα για αυτή τη συνταγή καθώς και τα άλλα δυο άλευρα της επιχείρησης του κου Σταματέρη μπορείτε να τα δείτε στο παρακατω link :
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου