Αναρτήσεις

ΚΡΕΠΕΣ ΜΕ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙΚΟ ΑΛΕΙΜΜΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ

Εικόνα
 Τι λέτε να φτιάξουμε ελαφριές κρέπες με κακάο για πρωινό?? Αυτή η συνταγή είναι εκπληκτική!  Για τη συνταγή είχα τους πιο πρακτικούς βοηθούς που θα μπορούσε να έχει κανείς στην κουζίνα του, την εταιρεία GRUPPE με το αντικολλητικό τηγάνι τους και την αποσπώμενη λαβή που μπαίνει και στο φούρνο και σου λύνει κυριολεκτικά τα χέρια και φυσικά το πανίσχυρο πολυκόφτη τους με τον οποίο έφτιαξα για ακόμη μια φορά το φανταστικό αλειμμα φουντουκιού.  Υλικά : 1 φλ. γάλα 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. 3 κ. σ. Κακάο bio 2 αυγά 1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο 2 κ.σ. ζάχαρη καστανή 1/4 κ.γλ. αλάτι 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας Για τη γέμιση: Μπανάνες η οποιο άλλο φρουτο της επιλογής σας Αλειμμα φουντουκιού με κακάο και μέλι Τη συνταγή θα τη βρείτε στο παρακάτω link: https://xeniasfoodstories.blogspot.com/2020/11/blog-post_6.html?m=1 Εκτέλεση : Βάζουμε στο πολυκοφτη όλα τα υλικά για τις κρέπες και ανακατεύουμε πολυ καλά.  Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξει το μίγμα.  Βουτυρώνουμε το αντικολλητικό τηγάνι ελαφρώς την πρώτη

BURGER ME ΜΠΡΙΖΟΛΑΚΙ ΓΛΑΣΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΒΒQ SAUCE

Εικόνα
  Μια διαφορετική εκδοχή για burger με μπριζολάκια χοιρινά γλασαρισμένα με BBQ sauce από την εταιρεία "Παραδοσιακά προϊόντα Λαγκαδά".Πολύ τρυφερό κρεατάκι ανάμεσα σε αφράτο ψωμάκι ολικής.  Υλικά: Για το κρέας: 300γρ. Χοιρινό λαιμό σε μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο 4-5  κ.σ. BBQ sauce  " Παραδοσιακά προϊόντα Λαγκαδά " Φρέσκο θυμάρι και δενδρολίβανο. 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Για το burger: 4 στρογγυλά  ψωμάκια  Μαρούλι και άγρια ρόκα 4 κ.σ. τυρί κρέμα 4 κ.σ. κέτσαπ "Παραδοσιακά προϊόντα Λαγκαδά " 4 κ.σ. BBQ sauce  " Παραδοσιακά προϊόντα Λαγκαδά " 4 αυγά μάτια Αλάτι και πιπέρι 2 κ.σ. chilli strings  προαιρετικά Εκτέλεση: Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κρέας με τα υλικά για τη μαρινάδα του εκτός από το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.  Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τα μπριζολάκια στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να καραμελώσει η BBQ sauce. Γυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά.  Αφαιρούμε απ

BROWNIES ΜΕ ΣΜΕΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΜΠΟΥΕΝΟ

Εικόνα
 Σε ποιον δεν αρέσουν τα brownies;; Υπάρχουν πολλές συνταγές στο διαδίκτυο για όλα τα γούστα!! Εγώ εδώ και αρκετό καιρό κάνω αυτή που θα, σας δείξω που την έχω προσαρμόσει στα δικά μας γούστα και γεύσεις. Είναι τόσο γευστικά και ισορροπημένα που θα γίνουν τα αγαπημένα σας!!  Σε ποιον δεν αρέσει η σοκολάτα??  Υλικά: 200γρ. Φρέσκο βούτυρο 4 μεσαία αυγά 1 φλ. ζάχαρη καρύδας 3/4 φλ. καστανή ζάχαρη 1 φλ. κακάο  σκόνη άγλυκο 1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ. "ΑΛΕΥΡΙ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΡΗΣ" 1/2 κ.γλ. αλάτι 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας 200 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας 1/2 φλ. αποξηραμένα σμέουρα Για την επικάλυψη: Πραλίνα BUONO Sisinni της Rito's food Λιωμενη σοκολάτα υγείας Φρέσκα και αποξηραμένα σμέουρα προαιρετικά.  Εκτέλεση: Ανακατεύουμε με ένα σύρμα σε μια μεγάλη μπασίνα τα αυγά με τις ζάχαρες μέχρι να δούμε ότι έχουν λιώσει.  Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.  Έπειτα προσθέτουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι,το κακάο και το αλάτι κοσκινισμένα.  Τέλος π

ΦΛΟΓΕΡΕΣ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ CHUTNEY ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ

Εικόνα
Σήμερα θα σας δείξω έναν εκπληκτικό τρόπο να απολαύσετε τα chutney  σας. Φλογέρες με μοτσαρέλα και chutney καπνιστής πιπεριάς από την εταιρεία "Mamellada". Ελαφρώς καυτερή γεύση γεμάτη με αρώματα της κόκκινης πιπεριας Φλωρίνης. Έχει γίνει ήδη το αγαπημένο μου!  Υλικά: 6 φύλλα κρούστας 300 γρ.μοτσατελα κομμένη σε μπαστουνάκια των 50γρ.  6 κ.γλ. chutney καπνιστή πιπεριά "Mamellada" Λίγο ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για το άλειμμα των φύλλων Εκτέλεση: Αλείφουμε το φύλλο με το λάδι και το διπλώνουμε στη μέση.  Βάζουμε στην μια πλευρά και κεντρικά του φύλλου μια κουταλιά του γλυκού από το chutney  και ένα μπαστουνάκι μοτσαρέλα.  Τυλίγουμε 2-3 φορές και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα.  Συνεχίζουμε το τύλιγμα και αλείφουμε με λίγο λάδι τις άκρες για να κολλήσουν.  Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.  Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα υλικά μας.  Αλείφουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για περίπου 25-30 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν.  Υ

ΣΑΛΑΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟΝΟ ΚΑΙ ΣΩΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Εικόνα
  Καλησπέρα φίλοι μου, αυτή είναι μια πολυ αγαπημένη μου σαλάτα ζυμαρικών με τόνο, μαυρα φασολια και λαχανικά και μια εκπληκτική σως από γιαούρτι, μαγιονέζα, μέλι και σχοινόπρασσο. Το τέλειο σ αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε στη σαλάτα αυτή ότι έχετε στο ψυγείο σας!  Υλικά: 250γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας, εγώ χρησιμοποίησα φουτσίλι 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι με λαχανικά Αλάτι, πιπέρι Για τη σως: 1/3 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό πλήρες 3-4 κ.σ. μαγιονεζα 1 κ.γλ. μέλι 2 κ.γλ. σχοινόπρασσο η ακόμη και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.  Ετοιμάζουμε τη σως αναμιγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπωλ.  Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και κρυώνουμε με τρεχούμενο κρύο νερό και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ.  Ιδανικά τρώγεται δροσερή οπότε παγώνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες και απολαμβάνουμε!!! 

ΒΕΛΟΥΤΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ CHUTNEY ΡΟΔΙ- ΚΑΡΟΤΟ

Εικόνα
  Αγαπώ πολύ την κολοκύθα και όσο ακόμη είναι η εποχή της συνηθίζω και φτιάχνω βελουτέ σουπίτσες!!!  Αυτή τη φορά θα σας παρουσιάσω μια λίγο διαφορετική συνταγή, βελουτέ κολοκύθας με γαρίδες που έχουν μαριναριστεί σε γλυκόξινο chutney ρόδι και καρότο της εταιρείας "ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ". Εκρηκτικός συνδιασμός, θα σας εκπλήξει ευχάριστα!!!  Υλικά: Για τη σούπα: 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη 4 μεσαία καρότα 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό 4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο 2 κούπες ζωμό λαχανικών 1 κούπα φρέσκο γάλα Φρέσκια ρίγανη Αλάτι, πιπέρι Για τις γαρίδες: 12-15 φρέσκες η κατεψυγμένες γαρίδες 5 κ.σ. chutney ρόδι-καρότο "ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ" 2 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι Για το σερβίρισμα: 4 κ.γλ. chutney ρόδι - καρότο "ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ" Λίγες κουταλιές κρέμα γάλακτος Φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο Μαυροκούκι Εκτέλεση: Ξεκινάμε τη συνταγή μας μαρινάροντας τις γαρίδες, αφού τις καθαρίσουμε, με το chutney και το ελαιόλαδο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν τις ψήσουμε.  Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τα λαχανικά κ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΝΟΥΑ ΦΙΛΕΤΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Εικόνα
 Σήμερα σας ετοίμασα μια φανταστική συνταγή  λίγο διαφορετική από τις συνηθισμένες. Ένα τρυφερό κομμάτι μοσχαρίσιου φιλέτου  με σάλτσα κρασιού και σοκολάτας.Χρησιμοποίησα τη κουβερτούρα υγείας "sisinni" από την εταιρεία Rito's Food. Πρέπει να τη δοκιμάσετε, θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη. Η σοκολάτα είναι αρκετά ισορροπημένη στη σάλτσα.  Υλικά: 700 γρ. Μοσχάρι Νουα φιλέτο 4 κ.σ. βούτυρο 2 αστεροειδής γλυκάνισος 1/2 κ.γλ. μιξ από κόκκους πιπεριου 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλα 4 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο 1 κούπα κόκκινο κρασί Ζωμό λαχανικών, περίπου 2 κούπες 1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι χοντρό, πιπέρι Για τη σάλτσα σοκολάτας: 60γρ. κουβερτούρα υγείας "sisinni" 1 κ.σ. νισεστέ 2 κ.σ. ζάχαρη Εκτέλεση: Αφήνουμε το κρέας εκτός ψυγείου για περίπου 2 ώρες.  Το σκουπίζουμε πολύ καλά και σε μια κατσαρόλα το θωρακίζουμε με το βούτυρο από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε και το φρέσκο δεντρολίβανο.  Μόλις πάρει χρώμα  παντού ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά ε

ΑΛΜΥΡΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Εικόνα
Αυτά τα ρολάκια είναι μία εκπληκτική ζύμη, αφράτη και πεντανόστιμη!!! Τα έχω γεμίσει με μασκαρπόνε, ζαμπόν και τυράκια κ ελαφρώς αρωματίσει με λίγο θυμάρι που μου αρέσει πολυ.  Υλικά: Για τη ζύμη: 600γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 25 γρ. νωπή μαγιά 250μλ χλιαρό γάλα 1 αυγό  1 κ.σ. ζάχαρη 1 κ.γλ. αλάτι 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Για τη γέμιση: 8 φέτες ζαμπόν η οποιοδήποτε αλλαντικό της επιλογής σας.  2 κουπες τυράκια τριμμένα 6 φέτες γκούντα 100 γρ. μασκαρπόνε Λίγο θυμάρι φρέσκο Για το άλειμμα στο τέλος λίγο αυγό προαιρετικά Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη ζύμη μας, διαλύοντας τη μαγιά στο γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο από το αλεύρι. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης εκτός του βουτύρου και ζυμώνουμε με το γάντζο στο μίξερ μέχρι το ζυμαράκι μας να ξεκολλάει από τα τοιχώματα περίπου δηλ. 6-7 λεπτά.  Προσθέτουμε το βούτυρο κ συνεχίζουμε για άλλο 1 λεπτό το ζύμωμα.  Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο μπολ και κλείνουμε κα

ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ

Εικόνα
  Ένα υπέροχο πέστο, εύκολο και γρήγορο που γίνεται στο λεπτό!Πέστο παντζαριού με καρύδια πεκάν και blue  cheese αγκαλιάζουν τις παπαρδέλες αρμονικά και πολυ ισορροπημένα.  Υλικά:  500γρ. Ζυμαρικά της επιλογής σας, εγώ χρησιμοποίησα παπαρδέλες Για το πέστο: 4-5 παντζαρια βρασμένα 3 κ.σ. καρύδια πεκάν 4-5 σκελίδες σκόρδο 1 κ.σ. ελαιόλαδο 1/2 κ.γλ. πουδρα λεμονιού Χοντρό αλάτι Πιπέρι φρέσκο τριμμένο Για το σερβίρισμα: Blue cheese Άγρια ρόκα Εκτέλεση: Σε ένα δυνατό πολυκόφτη, εγώ χρησιμοποίησα τον πολυκόφτη ΜΙΧ wood της ελληνικής εταιρείας GRUPPE για ακόμη μια φορά, βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο και πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μίγμα.  Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι κ πιπέρι.  Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά μας κ μόλις είναι έτοιμα αναμιγνύουμε με το πέστο.  Σερβίρουμε με blue cheese  και ιδανικά λίγη άγρια ρόκα.  Καλή απόλαυση και καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!!  Ο πολυκόφτης που χρησιμοποίησα αλλά και όλα τα προϊόντα της εταιρείας GRUPPE θα τα βρείτε εδώ: https://ins

ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΕ ΠΟΥΓΚΑΚΙ ΜΕ CHUTNEY ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Εικόνα
  Ένα φανταστικό χειμωνιάτικο φαγακι θα σας δείξω σήμερα. Μοιάζει πολυ με το γνωστό εξοχικο με χοιρινό κρέας στη λαδόκολλα αλλά έχω κάνει μια παραλλαγή που θα σας ενθουσιάσει!! Ζουμερό κρεάτακι στο πουγκί με chutney πορτοκάλι και μπαχαρικά!!Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!  Υλικά: 1 κιλό χοιρινό κρέας, θα σας πρότεινα σπάλα, κομμένο σε μερίδες 4 κ.σ. chutney πορτοκάλι "mamellada" 2 κ.σ. ελαιόλαδο 2 κόκκινες πιπεριές χοντροκομμένες 1 σελινόριζα μεγάλη σε κυβάκια 200γρ. Γραβιέρα της επιλογής σας σε κυβάκια 4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι Αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια μπασίνα μαρινάρουμε το κρέας με το chutney, το ελαιόλαδο και το θυμάρι για τουλάχιστον δυο ώρες. Θα μπορούσαμε να ετοιμάσουμε και από το προηγούμενο βράδυ το μαρινάρισμα.  Ρίχνουμε τα λαχανικά μας και το τυράκι, ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι. Προσοχή με το αλάτι, λόγω της γραβιέρας μη βγει πολυ αλμυρό το φαγητό μας.  Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνα κομμάτια. Θα κάνουμε 4 πουγκάκια αλλά θ