Αναρτήσεις

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ, ΠΡΑΣΟ ΚΑΙ CHUTNEY ΚΑΠΝΙΣΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ

Εικόνα
  Λίγο πριν τη Σαρακοστή,ας απολαύσουμε μια νόστιμη, πλούσια σε γεύση, αρώματα και ένταση τάρτα με κιμά, πράσο και chutney καπνιστής πιπεριάς από την  αγαπημένη μου εταιρεία SAZA.  Θα σας ενθουσιάσει αυτό το chutney με καπνιστή μελιτζάνα, καρύδια και σταφίδες. Πάμε να δούμε τη συνταγή!!!  Υλικά: Για τη ζύμη: 200γρ. Κίτρινο αλεύρι 100 γρ. Αλεύρι ολικής 150 γρ. βούτυρο σε κυβάκια 1 κ.γλ. αλάτι 1 αυγό 3-4 κ.σ. κρύο νερό Για τη γέμιση: 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο 2 πράσα 2 κρεμμυδάκια φρέσκα 1/2 πορτοκαλί πιπεριά 3-4 μανιτάρια porto bello 3κ.σ. chutney καπνιστή μελιτζάνα "SAZA" 3κ.σ. ελαιόλαδο 2-3 κλωναράκια  φρέσκο λεμονοθύμαρο Αλάτι, πιπέρι Για την κρέμα της γέμισης: 500  μλ. γάλα φρέσκο 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.  2 κ.σ. βούτυρο Αλάτι, πιπέρι, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο 1 φλ. διάφορα κίτρινα τυράκια Εκτέλεση: Ξεκινάμε με τη ζύμη ψιχουλιάζοντας το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο ώστε να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.  Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο το κρύο νερό μέχρι

ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ CHUTNEY ΡΟΔΙ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Εικόνα
 Ο σολομός είναι η μεγάλη μου αδυναμία αν συνδυάζεται και με πορτοκάλι δεν υπάρχει περίπτωση να του αντισταθώ!! Αυτή τη φορά τον έχω μαρινάρει στο εξαιρετικό και αγαπημένο μου chutney με ρόδι, λαχανικά και πορτοκάλι της εταιρείας "ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ". Πιστέψτε με θα σας ενθουσιάσει ο συνδιασμός και θα το καθιερώσετε  αυτό το πιάτο!  Υλικά : 2 φέτες φρέσκο η κατεψυγμένο φιλέτο σολομού Χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. μέλι 4 κ.σ. chutney  ρόδι, λαχανικά και πορτοκάλι "Ωδή στο ρόδι" 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Πλένουμε το ψάρι και το σκουπίζουμε καλά με λίγο χαρτί.  Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα, αναμιγνύοντας σε ένα μπολ το chutney, το μέλι, το χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το δεντρολίβανο.  Βουτάμε το ψάρι μέσα, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.  Βγάζουμε από το ψυγείο, αφήνουμε για 10 λεπτά να ερθουν σε θερμοκρασία δωματίου,απλωνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλατοπιπερώνουμε όσο μας αρέσει.  Κόβουμε α

ΜΑΛΑΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ, ΜΠΑΝΑΝΑ, ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΜΕΛΙ

Εικόνα
  Αυτά τα μπισκότα είναι απίθανα!!! Σε μια προσπάθεια να φτιάξουμε με τον μικρό μου γρήγορα, εύκολα και υγιεινά μπισκότα δημιουργήσαμε παρέα αυτή τη συνταγή. Ιδανικά για σνακ στη δουλειά, στο σχολείο και στη βόλτα!  Υλικά: Για τα μπισκότα: 150 γρ. νιφάδες βρώμης 150 γρ. μέλι θυμάρι,πεύκο και κρητικά βότανα "Anemelon" 125 γρ. φυστικοβούτυρο 150 γρ. σταγόνες σοκολάτας 2 πολύ ώριμες μπανάνες Για την επικάλυψη: 200γρ. λευκή σοκολάτα 70 γρ. φυστικοβούτυρο Βιολογικά βρώσιμα ροδοπέταλα "melir_organics" Εκτέλεση: Σε μια μπασίνα λιώνουμε τις μπανάνες σε πουρέ με ένα πιρούνι και προσθέτουμε τη βρώμη, το μέλι, το φυστικοβούτυρο και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.  Κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη και πατάμε σε σχήμα στρόγγυλου μπισκότου.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά ανάλογα το μέγεθος που πλάσαμε τα μπισκότα μας.  Εγώ έφτιαξα 9 μπισκότα μεσαίου μεγέθους μπισκότα.  Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς.  Αν θέλουμε να κάνουμε την επικάλυψη

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Εικόνα
  Αυτή την Τσικνοπέμπτη ετοιμάζουμε ζουμερά κοτοσουβλάκια με πολύχρωμες πιπεριές και ένα ωραίο ντιπ για συνοδεία!  Φυσικά τα σουβλάκια ψήθηκαν στο αντικολλητικό σχαροτήγανο από τη σειρά COOKIN By GRUPPE της ελληνικής εταιρείας GRUPPE.  Δε χρειάζονται πολλά για να έχετε τα πιο νόστιμα κοτοσουβλάκια!!!  Υλικά: 1-1,5 κιλό κοτόπουλο, στήθος και μπούτι χωρίς το κόκκαλο, κομμένο σε κυβάκια 2-3 πολύχρωμες πιπεριές, εγώ χρησιμοποίησα 1 πράσινη και 1 κόκκινη.  3-4 κ.σ. ελαιολάδο Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι Γλυκιά πάπρικα, θυμάρι αποξηραμένο, σκόνη σκόρδου Για το ντιπ: 3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή 2 κ.σ. μαγιονέζα  1 πρέζα αλάτι 1 κ.γλ. ελαιόλαδο Για τη χωριάτικη σαλάτα με τοματίνια: Τοματίνια Αγγουράκι Κρεμμύδι Φέτα Πούδρα ελιάς Χαλκιδικής "dosegefsi" Αλάτι, ρίγανη Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε το μίγμα για τη μαρινάδα του κοτόπουλου αναμιγνύοντας το ελαιόλαδο, τη παπρικα, το θυμάρι και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μπολ.  Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο σε κυβάκια και ανα

LEMON CAKE ΜΕ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ

Εικόνα
  Όλοι αγαπάμε τα cakes ειδικά τα αρωματικά!! Το συγκεκριμένο είναι με άρωμα και γεύση λεμόνι άκρως εθιστικό που θα το λατρέψει και ο πιο δύσπιστος!!!  Χρησιμοποίησα το αγαπημένο μου πια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το "Αλεύρι Λήμνου Σταματέρης", τόσο φίνο ,χωρίς λευκαντικές ουσίες, που θα το λατρέψετε και εσείς!  Υλικά: 1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 1 και 3/4 ζάχαρη 4 αυγά Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλια 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 και 3/4 αλευρι για όλες τις χρήσεις ΑΛΕΥΡΙ ΛΗΜΝΟΥ ΣΤΑΜΑΤΕΡΗΣ 1 και 1/2 κ.γλ. baking powder 1/4 κ.γλ. baking soda 1/4 κ.γλ. αλάτι 1/4 φλ. παπαρουνόσπορο.  Εκτέλεση: Σε μια μεγάλη μπασίνα χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα.  Προσθέσουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να αφρατέψουν.  Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού.  Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.  Σε ένα άλλο μπολ έχουμε αναμίξει τα στερεά υλικά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μίγμα

ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ ΜΕ CHUTNEY ΚΡΕΜΜΥΔΙ

Εικόνα
  Μια φανταστική συνταγή για εναλλακτική τηγανιά για τους λάτρεις των μανιταριών. Μανιτάρια συνδιασμένα με chutney κρεμμύδι της εταιρείας MAMELLADA. Θα  λατρέψετε αυτόν τον γευστικό συνδιασμό!  Υλικά: 500γρ.φρέσκα μανιτάρια champignon και Portobellο 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε ροδέλες 2  σκελίδες σκόρδο 1 πορτοκαλί πιπεριά 2 κ.σ. chutney κρεμμύδι "MAMELLADA" 1 σφηνάκι κονιάκ 1/2 φλ. ελαιόλαδο 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο Αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τυχόν χώματα με λίγο χαρτί, κόβουμε τα μικρά μανιτάρια στη μέση, τα λίγο μεγαλύτερα στα 4 και αν χρησιμοποιήσουμε και portobello τα κόβουμε σε χοντρές φετες.  Κόβουμε τη πιπεριά σε στικακια.  Τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τα μανιτάρια  και τη πιπεριά και το δεντρολίβανο και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε τις ροδέλες κρεμμυδιού.  Συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο.  Αλατοπιπερώνουμε όσο μας αρέσει.  Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κονιάκ.  Αφήνουμε να εξατμιστ

Skillet cookie- βουτυρενιο μπισκότο

Εικόνα
  Αυτό το skillet cookie θα το λατρέψετε!! Στην ουσία είναι ένα μεγάλο μαλακό, βουτυρένιο μπισκότο με κακάο,πλούσιο σε γεύση και αρώματα και μαστιχωτό στην υφή. Bασικό εργαλείο σ αυτή τη συνταγή είναι το αντικολλητικό τηγάνι με την αποσπώμενη λαβή από τη σειρά COOKIN της  ελληνικής εταιρείας GRUPPE.   Η ιδέα για αυτό το μπισκότο είναι βασισμένη στην υπέροχη συνταγή ενός αγαπημένου μου σεφ του Τάσου Βλαχιώτη,γνωστός και ως Cookit_by_tasosvlahiotis. Εχω κάνει τις αλλαγές μου γιατί το ήθελα λίγο πιο μαστιχωτό στην υφή  και χρησιμοποίησα βιολογικό κακάο και tonka beans για ακόμη πιο έντονο άρωμα. Πρέπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσετε!!!  Υλικά: 220 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου 130 γρ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη 200 γρ. μαύρη ζάχαρη  3 αυγά 350γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 50 γρ.  Bio κακάο άγλυκο 1/2 κ.γλ. baking soda 1 κ.γλ. baking powder 1/4 αλάτι Λίγο τριμμένο tonka bean  150γρ. σταγόνες κουβερτούρα 50 γρ. σταγόνες Λευκής σοκολάτας Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσ

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ CHUTNEY KAI ΑΛΛΑΝΤΙΚΑ

Εικόνα
  Σε όλους αρέσει το κουλούρι Θεσσαλονίκης.. Τι καλύτερο λοιπόν να το απολαύσουμε με ένα διαφορετικό τρόπο!! Γεμιστό με τυρί κρέμα, αλλαντικά και  chutney με ρόδι και καρότο της εταιρείας "ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ".Ιδανικό για πρωινό, για σνακ η για brunch!  Υλικά: 2 κουλούρια Θεσσαλονίκης 4 κ.γλ. τυρί κρέμα 8 φέτες αλλαντικά της επιλογής σας, εγώ χρησιμοποίησα προσούτο και σαλάμι αέρος 4 κ.σ. chutney ρόδι και καρότο "ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ" 2 αυγά 2 φλ. άγρια ρόκα Αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε τα κουλούρια στη μέση και αλοίφουμε με το τυρί κρέμα.  Ρολάρουμε τις φέτες αλλαντικών κ  τις βάζουμε πάνω στο τυρί κρέμα.  Σειρά έχει η ρόκα και τέλος αλοίφουμε το πάνω μέρος του κουλουριού με το chutney.  Σερβίρουμε με αυγό τηγανιτό κ λίγη ακομη ρόκα.  Το chutney ρόδι καρότο που χρησιμοποίησα σε αυτή τη συνταγή, καθώς και όλα τα προϊόντα της εταιρείας "ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ ", θα τα βρείτε στο παρακάτω συνδέσμο: https://www.ode.global/el/

CHEESECAKE ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΜΕΛΙ

Εικόνα
  Θέλετε ένα γλυκάκι υγιεινό, χωρίς ζάχαρη, μόνο με μέλι;Ενα cheesecake με άρωμα λεμόνι και βάση απο μπισκότα και αμύγδαλα; Ε τότε αυτή είναι η συνταγή που θα σας ενθουσιάσει!!  Υλικά: Για τη βάση: 150 γρ. μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα 100 γρ. λιωμένο βούτυρο Ξύσμα από 1/2 λεμόνι Για τη κρέμα : 300 ml. κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 600 γρ. τυρί κρέμα 2-3 κ.σ. μέλι άνθεων " Trisilia natural products " Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι Για το σερβίρισμα φετούλες λεμόνι, μύρτιλα και μέλι.  Εκτέλεση : Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη.  Σε ένα μπλέντερ θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα .  Ανακατεύουμε καλά το λιωμένο βούτυρο, τα μπισκότα, τα αμύγδαλα και το ξύσμα λεμονιού.  Απλώνουμε σε ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση και πατάμε καλά με ένα ποτήρι.  Κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τη κρέμα.  Χτυπάμε σε ελαφριά σαντιγί τη κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ.  Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το μέλι, το ξύσμα και το χυμό λεμονι

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

Εικόνα
  Αγαπημένο, μαμαδίστικο και ότι πρέπει για τα κυριακάτικα μαγειρέματα μας!! Πολυ απλή και κλασική συνταγή που θα αγαπήσετε όλοι!!  Βασικό μου εργαλείο σ' αυτή τη συνταγή το αντικολλητικό τηγάνι με καπάκι της αγαπημένης μου ελληνικής εταιρείας GRUPPE. Τηγάνι με μοντέρνο σχεδιασμό και εξαιρετική ποιότητα, με τριπλή αντικολλητική επίστρωση Ελβετικής τεχνολογίας.  Πάμε να δούμε τη συνταγή.   Υλικά : 1 κιλό μοσχάρι,ποντίκι κατά προτίμηση 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι 2-3 σκελίδες σκόρδο 700 γρ. τριμμένη τομάτα 2 μεγάλα καρότα 2-3 φύλλα δάφνης 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη 1/2 κ.γλ. κανέλα 1/3 φλ. ελαιολάδο 1 λίτρο ζωμό λαχανικών η απλά σκέτο νερό Αλάτι, πιπέρι 1 πακέτο ζυμαρικά της αρεσκείας σας Εκτέλεση : Θωρακίζουμε το κρέας με το ελαιολάδο στο τηγάνι από όλες τις μεριές.  Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα καρότα σε μικρά κομμάτια και τσιγαρίζουμε.  Προσθέτουμε το σκόρδο πολτοποιημένο και εφόσον έχουνε γυαλίσει όλα τα υλικά, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τη ντομάτα και τη ζάχαρη. Προσθ